Porsche Classic Club ČR bude na Prague Car Festivalu * 26.-27.10.2024

by Milan Bumba

Porsche Classic Club ČR se již několik let pravidelně účastní motoristické výstavy Prague Car Festival, v sekci Classic Expo.

Loni jsme na výstavě představili kolekci vozidel Porsche v červené barvě a pro letošní rok připravujeme hned několik zajímavých expozic.

Letošním naším motem je 50 let Porsche Turbo, a tak na výstavě představíme několi vozů Porsche s motory TURBO.

Základem bude Porsche 911 / 930 Turbo, kterou návštěvníkům předvedeme hned ve dvou exemplářích.

Modely Transaxle s motorem vpředu na našem stánku zastoupí model Porsche 924 Turbo a Porsche 944 Turbo.

Nejnovějším vozem, ještě s kategorie Youngtimer bude Porsche 997 Turbo.

Další část naší klubové expozice bude pozvánka na Setkání Porsche 356 v roce 2025, kde představíme Porsche 356 Karmann a repliku Porsche 356 Speedster.

Porsche 356

Na našem stánku ale představíme i jedinečný projekt nového českého automobilu, nazvaný EDIT g11, vzniklý na bázi nového Porsche 911, ale sjedinečnými karbonovými díly karoserie, mimořádným interiérem a upraveným motorem. Autor projektu, Petr Novaque, společně s Porsche servisem Auto Bejda, získali v roce 2023 německou cenu za design, neboť jejich automobil se na novém moderním voze vrací k původní historii 911

g11

Úplně nakonec bychom nejen Vám chtěli připomenout, že v roce 2025 oslavíme 150 let od narození geniálního automobilového konstruktéra, profesora Dr. Ing.h. c. Ferdinanda Porsche. Toto výročí připomeneme jeho stěžejními konstrukcemi, vojenským automobilem KdF 82 a Volkswagenem 1200 (Brouk) z první sériové výroby.

Untitled 5

Budeme se těšit, že nás na Prague Car Festivalu navštívíte v hojném počtu. očekávat vás budou nejen někteří členové klubu, ale i tradiční "Ferdinandova bábovka" a dobrá káva.

Pro několik členů klubu, kteří nepřijedou na Prague Car Festival s Porsche, máme několik jednodenních volných vstupenek.

Zájemci, pošlete mail s vaším zájmem na: info@porsche-club.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

autoprofi banner 468x60